Pixar vindt regisseur voor 'Cars 3'

Pixar vindt regisseur voor 'Cars 3'

Derde deel in handen van kopman van een eerdere Pixar-film.

In oktober 2015 werd bekend dat Cars 3 rond 16 juni 2017 in de wereldwijde bioscoopzalen moet verschijnen. De franchise die op handen wordt gedragen door kinderen, maar door de nodige Pixar-fans wordt verafschuwd, lijkt nu ook een regisseur te hebben gevonden.

UPDATE: Ondertussen meldt Walt Disney dat dit bericht onwaar is en dat er nog geen regisseur is gevonden voor het tweede Cars-vervolg.

De regie komt in handen van een bekend Pixar-regisseur. Waar de eerste twee Cars-films nog grotendeels in handen van voornamelijk John Lasseter waren, is het dit keer Monsters University-kopman Dan Scanlon die op de "regiestoel" plaats mag nemen.

Scanlons betrokkenheid is nog niet officieel bevestigd, maar op de IMDb wordt zijn naam al aangegeven en ook via andere bronnen wordt zijn naam gelinkt aan het tweede Cars-vervolg.

De Cars-films zijn zoals gezegd zeer populair bij kinderen. Niet alleen doen de wisselend ontvangen films het financieel goed met een gezamenlijke omzet van ruim $1 miljard, ook zijn er vele korte Cars-toons verschijnen en kwamen er twee spin-offs uit, onder de titel Planes. Uiteraard worden er ook de nodige miljarden opgehaald via de merchandise-verkopen. Iets dat voor Walt Disney misschien nog wel belangrijker is.



NieuwsFilm

meest populair