Welk kant zal Spider-Man kiezen in 'Captain America: Civil War'?

Welk kant zal Spider-Man kiezen in 'Captain America: Civil War'?

En hoe zit het toch met Bucky / The Winter Soldier en Captain America?

Nog altijd wachten we op een eerste blik op de nieuwe Spider-Man, gespeeld door Tom Holland in het binnenkort te verschijnen Captain America: Civil War. Via de laatste editie van Empire, waarin al e.e.a. werd onthuld, wordt meer duidelijk hoe Spider-Man wordt geintroduceerd. Ook is er iets meer bekend over The Winter Soldier, a.k.a. Bucky.

Wat betreft Spider-Man is ook Empire schaars in informatie. Wel wordt duidelijk dat Peter Parker / Spider-Man pas geïntroduceerd wordt als Captain America (Chris Evans) en Iron Man (Robert Downey Jr.) tegenover elkaar staan. Pas daarna zou Parker een soort vriendschap opbouwen met één van de twee kibbelende superhelden.

Ook over Bucky Barnes (Sebastian Stan) is meer bekend. Het personage groeide in Captain America: The Winter Soldier (2014) uit tot het titelpersonage, maar zal in Civil War een andere rol krijgen. Maar waarom en hoe?

"Hij en Steve hebben de emotionele band die broers ook hebben. Mede omdat Bucky alles was voor Steve toen ze opgroeiden," aldus Joe Russo tegenover Empire. "Bucky was zijn beschermer en dit veranderde toen Steve Captain America werd, en nu verandert dat weer. Het Cap-Bucky verhaal is een verhaal over liefde; hij kan zijn broer niet zien gaan. Hij kan vrede hebben met Bucky's misdaden, maar andere mensen hebben geen emotionele relatie met Bucky. En zij gaan hier iets van vinden. We hebben geen idee of hij een held of slechterik is. Ook dit zullen mensen zich afvragen als ze de bioscoop uitlopen."

Anthony en Joe Russo's Captain America: Civil War draait vanaf 28 april in de Nederlandse bioscoop. In de zomer van 2017 keert Spider-Man terug in zijn eerste eigen film in het Marvel Cinematic Universe.



NieuwsFilm

meest populair