Cinestud '05

[header]De 10e editie van het Cinestud Internationaal Studenten Filmfestival, sinds 1960 het grootste filmfestival in Europa.[/header]Van 9 tot en met 15 mei 2005 zal in bioscoop Kriterion in Amsterdam de 10e editie van het Cinestud Internationaal Studenten Filmfestival plaatsvinden. Cinestud is sinds 1960 het grootste filmfestival in Europa, dat volledig wordt georganiseerd door studenten. Zij die bekend zijn met ons filmfestival weten nu ondertussen wel dat Roman Polanski, Martin Scorsese, George Lucas, Paul Verhoeven, Jim Jarmusch en Jane Campion als student op Cinestud voor het eerst internationale erkenning ontvingen. Maar nu genoeg over ons verleden. Cinestud is namelijk een filmfestival dat zich richt op de toekomst.

the ideal filmfestival
Jonge mensen proberen tijdens hun studententijd vorm te geven aan hun ambities, prioriteiten en verwachtingen. De keuzes die dan worden gemaakt, bepalen vaak wat voor werk ze de rest van hun leven gaan doen, met wie ze kinderen gaan maken, in welke kringen ze zich zullen begeven, of ze een gelukkig leven gaan leiden en of ze eeuwig spijt gaan hebben om NIET voor een zangcarrière te kiezen. Juist de keuzes die dan worden gemaakt kunnen grote gevolgen hebben voor jonge mensen. Alle ideeën en ervaringen die samenhangen met het vormen, stimuleren of veranderen van deze keuzes worden door Cinestud ’05 gevangen onder de noemer ‘Idealen’.

Een keuze maken, laat staan een goede, is tegenwoordig dus nogal een opgave. Religies, televisieprogramma’s, merken sportschoenen, potentiële partners, drugs en filmfestivals zijn er te over. Het leven zullen wij voor ons publiek daarom aanzienlijk makkelijker maken, door de keuzemogelijkheden voor een festival terug te brengen tot 1. Want als u het ideale festival zou kunnen bezoeken, dan rest er geen alternatief.

Cinestud ’05 - the ideal filmfestival.



NieuwsFilm

meest populair