Tom Cruise maakt 'The Mummy' zomerblockbuster

Tom Cruise maakt 'The Mummy' zomerblockbuster

De acteur is gecast en de film is uitgesteld naar de zomer van 2017.

Er zijn plotseling twee ontwikkelingen rond Alex Kurtzmans The Mummy-remake. Niet alleen is de film uitgesteld naar juni 2017, ook zijn er nu twee hoofdrolspelers onthuld. Tom Cruise is gecast als hoofdrolspeler, en naast hem zal Sofia Boutella inderdaad de mummie uit de titel spelen.

Er waren al langer geruchten dat Cruise een rol in de film zou gaan spleen en die worden nu dus bevestigd. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Universal Pictures besloten heeft de film van maart naar juni uit te stellen. Het idee is nu om er een zomerblockbuster van te maken.

De verwachting is dat in deze film niet alleen de mummie te zien is, maar ook andere klassieke monsters. Denk daarbij aan Frankenstein en de onzichtbare man. Zij moeten cameo’s maken in deze film, om vervolgens eigen films te krijgen en uiteindelijk samen in een Avengers-achtige film het tegen een grote bovennatuurlijke bedreiging op te nemen.

Kurtzman vertelde verder overigens dat het wel echte enge films moeten worden. Lange tijd was er het verhaal dat de films ”actie-avonturen” zouden worden, maar Kurtzman stelde de fans gerust. ”Ik kan je beloven dat er horror in deze films zit. Het is ons levensdoel er een horrorfilm van te maken. Het moeilijkste is gewoon om horror te combineren met avontuur en actie.”

Vanaf 8 juni 2017 in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair