TV-tips voor komende week

TV-tips voor komende week

Met o.a. Harry Potter 7.2, Oorlogswinter en The Artist.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

Monsters University (2013)

Zaterdag 19 december om 20:30 op SBS9

Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk paar, maar dat was niet altijd het geval. Vanaf het moment dat deze twee monsters elkaar tegenkwamen, konden ze elkaar niet uitstaan. "Monsters University" opent de deur naar hoe Mike en Sulley hun verschillen overwonnen en elkaars beste vrienden werden.
Bekijk de afbeelding

Rise of the Guardians (2012)

Zondag 20 december om 14:15 op BBC1

In de film zullen vijf populaire sprookjesfiguren - North (de kerstman), Bunnymund (de paashaas), Tooth (de tandenfee), Sandy (het zandmannetje) en Jack Frost (koning winter) - samenspannen tegen een kwade geest (Pitch, alias The Boogeyman). Wanneer Pitch, een gemene schurk met Boogeyman-trekjes, de wereld in pikzwarte duisternis wil onderdompelen, moeten de onsterfelijke Guardians voor het eerst hun bijzondere krachten bundelen om de hoop, het geloof en de verbeelding van alle kinderen te beschermen.
Bekijk de afbeelding

Oorlogswinter (2008)

Maandag 21 december om 20:30 op RTL4

Het is de ijskoude winter van 1944/1945. Nederland is bedekt met een dik pak sneeuw. De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In het westen van Nederland heerst grote honger, waardoor veel mensen naar het oosten trekken om daar voedsel te vinden voor hun gezinnen. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel, die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen. Als zijn buurjongen Dirk, die meedoet aan een overval op het munitiedepot, aan Michiel vraagt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als het mis gaat, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. De overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen. Hij zal nooit meer dezelfde zijn.
Bekijk de afbeelding

Love Actually (2003)

Dinsdag 22 december om 20:30 op NET5

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaars in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.
Bekijk de afbeelding

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Woensdag 23 december om 14:45 op BBC1

De vader van Indiana Jones is tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal, waarvan de inhoud eeuwig leven schenkt, spoorloos verdwenen. Gecontacteerd door de antiekverzamelaar Donovan en in het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van Dr. Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal.
Bekijk de afbeelding

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Donderdag 24 december om 20:30 op SBS6

Toen in 1997 het boek Harry Potter and the Philosopher's Stone uitkwam had waarschijnlijk niemand kunnen raden dat de franchise zo groot zou worden als die nu is. Over een paar weken komt de laatste van de acht films gebaseerd op de boekenserie uit, waarmee een decennium aan Harry Potter films ten einde komt. In de epische laatste film escaleert het gevecht tussen de goede en slechte kanten van de tovenaarswereld in een grote oorlog. De prijs van verlies is nog nooit zo groot geweest en Harry Potter is de laatste die Heer Voldemort kan verslaan. Het is nog even wachten op de eerste beoordelingen van de film, maar één ding is zeker: de film wordt episch en zal in drie dimensies te zien zijn.
Bekijk de afbeelding

The Artist (2011)

Vrijdag 25 december om 20:15 op Canvas

The Artist is een variant op A Star is Born en gaat over de filmster George Valentin, die zijn carrière in elkaar ziet storten als in Hollywood plotseling films met geluid kunnen worden gemaakt. Het is lastig te verkroppen voor George, zeker als hij een relatie krijgt met de jonge Peppy Miller, wiens carrière door de techonologische ontwikkelingen juist als een raket omhoogschiet.


NieuwsFilm

meest populair