Benedict Cumberbatch is 'The War Magician'

Benedict Cumberbatch is 'The War Magician'

Jasper Maskelyne was een Britse goochelaar die de geallieerden hielp in de Tweede Wereldoorlog.

Zodra Benedict Cumberbatch voor Marvel genoeg illusies en magische trucs heeft getoond zal hij hoogstwaarschijnlijk werk maken van The War Magician. Het waargebeurde verhaal draait om goochelaar Jasper Maskelyne (1902-1973), die vrijwillig zijn talenten in de Tweede Wereldoorlog toepaste om de Nazi's te bestrijden. De film zal gemaakt worden naar een boek van David Fischer. Gary Whitta (The Book of Eli, Rogue One: A Star Wars Story) mag de adaptatie schrijven.

Maskelyne's succes bereikte haar hoogtepunt in de jaren 30. De goochelaar bezat zijn eigen theater in Londen, maar toen de oorlog losbarstte wilde hij zijn steentje bijdragen. Wat hij introduceerde was misleiding, waar het Engelse leger eerst geen toekomst in zag. Zodra Maskelyne hun vertrouwen won, kreeg hij een speciale eenheid aangewezen, de 'Magic Gang.'

Met andere individuen, waaronder architecten, schilders en wetenschappers, ontwierp hij vindingrijke listen. Zo maakten ze militaire voertuigen en gebouwen onzichtbaar, verstopten ze ontsnappingsmiddelen in de hulppakketten van soldaten, verblindden ze bommenwerpers met spiegels en plaatsten ze explosieven in de uitwerpselen van paarden en kamelen. De goochelaar kreeg het weldra voor elkaar om één van de meest gehate personen te worden in de ogen van Adolf Hitler.

Bradley Cooper werkt momenteel aan een soortgelijk verhaal: Ghost Army. Dit project wordt echter door Storyscape Entertainment, Lonetree Entertainment en Cumberbatch' SunnyMarch geproduceerd. StudioCanal financiert de onderneming. Hun volgende stap is het zoeken naar een geschikte regisseur.



NieuwsFilm

meest populair