Schrader's 'Exorcist' in Brussel

De wereldpremière van regisseur Paul Schraders afgekeurde versie van Exorcist: the beginning vindt plaats op 18 maart in Brussel. Dit heeft de organisatie van het Brusselse Internationale Festival of Fantastic Films (BIFFF) bekendgemaakt.

De versie van de regisseur werd vorig jaar niet 'goor' genoeg bevonden door producent Morgan Creek. Creek ontsloeg Schrader en huurde Renny Harlin in om de film voor 80 procent opnieuw te filmen. Het resultaat draait vanaf eind januari in de Nederlandse bioscopen.

Organisator Jan Doense van het Amsterdamse Fantastic Film Festival heeft laten weten dat ook hij op zijn festival in juni Schraders versie van The Exorcist: the beginning draait.

Antonie Kamerling heeft als valse nazi een grotere rol in Schraders versie, dan in de uiteindelijke uitgebrachte film. Kamerling maakte in de horrorfilm zijn Hollywood-debuut. De film gaat over het verleden van priester Merrin, gespeeld door Skellan Skarsgard. Merrin bevindt zich in Afrika en in Nederland ten tijde van de bezetting in Wereldoorlog Twee. De priester probeert in de eerste film uit 1973 de duivel uit het meisje Regan te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair