"Het Marvel Cinematic Universe hoeft het DC Extended Universe niet te vrezen"

"Het Marvel Cinematic Universe hoeft het DC Extended Universe niet te vrezen"

Het is misschien ook een beetje appels met peren vergelijken...

Komende jaren zullen we te zien krijgen wat Warner Bros. en DC Entertainment daadwerkelijk weten te presteren met hun grootse superheldenfranchise DC Extended Universe (DCEU). De grote vraag is of zij hetzelfde (financiële) niveau weten te behalen als 'concurrent' Marvel Studios, dat met het Marvel Cinematic Universe (MCU) al grote successen boekt. Uit de POLL van verleden week blijkt dat Marvel zich niet al te veel zorgen hoeft te maken.

Bijna duizend stemmen werden er uitgebracht op de POLL met vraag 'Gaan de DC-films het Marvel Cinematic Universe voorbijstreven?' Slechts 18 procent van de stemmende FilmTotaal-bezoekers heeft er vertrouwen in dat de DC-films een betere superheldenfranchise gaan vormen dan die van Marvel. Maar liefst 41 procent verwacht dat het Marvel filmuniversum de betere blijft.

De overige 41 procent denkt dat de beide franchises elkaar weinig gaan ontlopen. In de reacties werd onder meer aangegeven dat beide franchises moeilijk met elkaar te vergelijken zijn en dat de superheldenfilm-fan uiteindelijk de enige grote winnaar is. Ook werd de POLL als wat onnodig ervaren. Dat mag uiteraard. Daarom snel door naar de POLL over de films van Danny Boyle.

Hieronder nog wel even de IGN Rewind Theater-video's van de recent verschenen trailers van de Marvel-film Captain America: Civil War en DC-film film Batman v Superman: Dawn of Justice.




NieuwsFilm

meest populair