Chris Rock presenteert Oscars 2016

Chris Rock presenteert Oscars 2016

Terwijl hij in 2005 nog voor een controverse zorgde met zijn uitreiking.

Komiek Chris Rock bevestigde via Twitter dat hij de 88ste uitreiking van de Academy Awards gaat presenteren. ”Look who’s back. #Oscars” schreef hij op zijn account, inclusief foto van hemzelf met het beroemde gouden beeldje. Het wordt de tweede keer voor de komiek, die eerder in 2005 de Oscars uitreikte.

”Chris Rock is de grote man van de entertainmentindustrie,” vertelden producenten David Hill en Reginald Hudlin over het aantrekken van de komiek. ”Komiek, acteur, schrijver, producent, regisseur, documentairemaker, hij is het allemaal! Hij wordt een fenomenale Oscar presentator!”

Toch is dat maar de vraag. Toen Rock de prijzen in 2005 uitreikte, werd hij flink bekritiseerd. Hij beledigde acteurs als Tobey Maguire, Jude Law en Colin Farrell tijdens de uitreiking. Naar verluidt moet Rock voor zijn volgende presentatie iets minder grof zijn en rustig blijven. De uitreiking vindt op 28 februari plaats. Hieronder het openingsmonoloog van Rock van de eerste keer dat hij het prijzengala mocht presenteren.



NieuwsFilm

meest populair