Leonardo DiCaprio pakt verfilming Volkswagen-debacle op

De Toyota Prius en Fisker Karma-rijder ziet geld in debacle Duitse autofabrikant.

Een paar weken terug werd bekend dat het ooit zo betrouwbare automerk Volkswagen de boel behoorlijk heeft bedrogen. Het 'emissieschandaal' onthulde dat VW op grote schaal knoeide met software in dieselauto’s. Het gevolg is dat de Duitse autofabrikant miljoenen auto's wereldwijd heeft teruggeroepen, de aandelen fors kelderden en miljardenclaims gaan volgen. Tijd voor een film.

De productiemaatschappij Appian Way van Leonardo DiCaprio en Jennifer Davisson gaat samen met Paramount Pictures aan de slag met een verfilming van een nog te verschijnen boek van Jack Ewing, schrijver voor International New York Times.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor de film er daadwerkelijk is. Het schandaal rond VW is nog niet afgerond, het boek bevat vermoedelijk nog geen letter en dan moet ook nog een script geschreven worden. Leuk detail: DiCaprio is zelf van de milieuvriendelijkere auto's. Hij wordt niet of zelden gespot in dure energieslurpers, maar wel in auto's als een Toyota Prius en een Fisker Karma.

En ooit konden we nog lachen om Volkswagen; hieronder een van de commercials met een pay-off die nu de prullenbak in kan:



NieuwsFilm

meest populair