Joss Whedon: 'Avengers: Age of Ultron' een reeks van mislukkingen

En hij zegt vaarwel tegen het Marvel Cinematic Universe.

Rrond het verschijnen van Avengers: Age of Ultron bleek Joss Whedon niet helemaal meer zo zeker over zijn zaak. Tijdens het audiocommentaar geeft de regisseur enige duidelijkheid door zijn visie te delen op de superheldenfilm.

Volgens Comingsoon.net laat Whedon - op zijn Whedons - weten waar hij moeite mee heeft bij het maken van de Marvel-films: "Ik lig overhoop met mijn eigen intenties wanneer ik dit soort dingen maak. Ik wil een fantasyfilm maken, maar ik word dwars gezeten door het gebrek aan verantwoordelijkheid van het fantastische. De toon ervan is iets waar ik heel specifiek mee om moet gaan."

Hij zegt dat hij zijn grootste criticaster is: "Ik zie de film als een serie van compromissen en mislukkingen." en "De dingen waarvan ik hou, daar hou ik heel veel van. Maar ik denk altijd 'op dat punt had ik beter kunnen zijn.'"

Aan het einde van het commentaar laat Whedon weten dat hij niet van plan is om terug te keren naar het Marvel Cinematic Universe: "Om deze jongens in het marmer te laten zien, komen ze op een voetstuk te staan. Maar het zegt ook iets van 'Ja, deze mannen zijn veteranen van een oorlog waarin ze hebben gevochten tot het bittere einde.' In sommige gevallen was het de laatste daad. Zo zouden ze herinnerd moeten worden. Zo is er een tijdperk voorbij. Dit is mijn vaarwel aan de wereld van Marvel, het lijkt mij een mooie."

In het verleden werd Whedon nog gezien als één van de voornaamste krachten achter het Marvel Cinematic Universe dat volgend jaar de derde fase in gaat. Nu is dit vooral Studio-baas Kevin Feige met het duo Anthony en Joe Russo als een goede tweede.



NieuwsFilm

meest populair