UPDATE: A-Film haalt films niet uit de bioscoop

Ze zullen gewoon blijven draaien.

HP/de Tijd meldt dat de failliete distributeur een deel van zijn films uit de bioscopen zal halen. Het zou om acht films gaan, waaronder Apenstreken, Belle, De Reünie, Dark Places en De Surprise. Welke van de huidige films nog door blijven draaien heeft A-Film nog niet bekend gemaakt.

Het gaat al een tijdje niet goed met de distributeur. Aan HP/de Tijd vertelde (oud-)woordvoerster Manon de Weerd dat het een kwestie van tijd was tot het bedrijf failliet zou gaan. ”We verdienden ons geld in de keten pas aan het eind, bij de dvd-uitbreng. Het wegvallen van deze pijler zorgt er voor dat dit model geen stand meer kon houden,” aldus De Weerd.

De film Sneekweek, waarvan de opnames op dit moment bezig zijn, loopt geen gevaar. De productie gaat voorlopig gewoon door, in afwachting van de geplande doorstart. Ook zou een overname door een andere distributeur tot de mogelijkheden behoren.

Zodra er meer bekend is, plaatsen we dat uiteraard.

Update: Tegenover Nu.nl weerspreekt een woordvoerder van A-Film bovenstaand bericht. Films die in de bioscopen draaien, zullen gewoon blijven draaien.



NieuwsFilm

meest populair