Filmmakers herdenken Van Gogh

Verschillende filmmakers in Nederland werken momenteel aan Allerzielen, een serie korte films, als antwoord op de moord op Theo Van Gogh en de daarop volgende onrust in het land. De naam is ontleend aan de Rooms-Katholieke dag waarop de doden herdacht worden: 2 november, tevens de dag dat Van Gogh werd vermoord.

De in totaal 15 films gaan begin april in première, en zullen daarna samen op 20 april door de NPS op televisie worden uitgezonden.

Aan Allerzielen werken mee: regisseurs Eddy Terstall (Simon), Martin Koolhoven (Het Zuiden, De Grot), Karim Traïdia (De Poolse Bruid, Eilandgasten), Nicole van Kilsdonk (Johan, Ochtendzwemmers) en Rita Horst (Knofje, De Daltons). Scenarioschrijvers Maria Goos (Cloaca, Leef!), Robert Alberdingk Thijm (Dunya en Desie), Mieke de Jong (Lepel, Het Zuiden), Mijke de Jong (Bluebird), Michiel van Jaarsveld (Drift) en acteur Jack Wouterse.

De kosten voor het project worden onder andere opgebracht door het Nederlands Fonds voor de Film, de NPS, het Stimuleringsfonds, het CoBo Fonds, het Netwerk Scenarioschrijvers en het Nederlands Film Festival.



NieuwsFilm

meest populair