Jason Bateman noemt 'Horrible Bosses 2' een overbodig vervolg

De komedie bracht weinig geld op en was ook geen kritisch succes.

Hoewel Warner Bros. dit jaar nog aantoonde dat sommige franchises genoeg leven bezitten, zoals Mad Max: Fury Road, geldt dat niet voor een bepaalde komedie uit 2014. Horrible Bosses 2 was bijvoorbeeld op de grootste vlakten geen succes, zowel commercieel als kritisch niet. Het vervolg, met in de hoofdrollen Jason Bateman, Charlie Day en Jason Sudeikis, leverde aan de kassa de helft op van wat het origineel behaalde. Gedurende een podcast met Marc Maron onthulde de 46-jarige Bateman dit niet geheel vreemd te vinden.

"Heel veel mensen zagen het eerste deel, maar er zijn voldoende films die geld opbrengen waarbij men geen interesse in een vervolg heeft. Dat geldt nu ook. 'We zagen het origineel, we hadden plezier en we hoeven niet per se een tweede te zien,' hoor je dan. De eerste was grappig en bracht winst op. Wat betreft de sequel waren de resultaten aan de box office waardeloos."

De regisseur van Bad Words grapte tevens dat het onze schuld is dat we nu met een overbodig vervolg opgescheept zijn. "Ga niet naar de bioscoop om voor de eerste film een paar kaartjes te kopen tenzij je een tweede wilt. In deze stad kennen wij namelijk geen discipline."

Overigens vermeldde Bateman oprecht dat hij wederom voor de rol van Nick Hendricks tekende vanwege het loonstrookje. Uiteraard was het ook niet alsof ze de pet ernaar gooiden. Er was wel moeite in het project gegoten. "We kunnen de film niet gewoonweg slecht maken. Iedereen zal weten dat het vervolg louter een nieuwe laag is, bovenop het origineel. Laten we op zijn minst proberen de cynische reacties in toom te houden."



NieuwsFilm

meest populair