Maisie Williams over de typische vrouwenrollen

Het moet afgelopen zijn met 'de vriendin' en 'het lekkere ding.'

Verscheidene actrices en feministen hebben herhaaldelijk laten weten dat Hollywood minder seksistisch moet omgaan met de rollen die aan vrouwen geboden worden. En hoewel ze nog niet zolang werkzaam is als actrice, heeft Game of Thrones-ster Maisie Williams ook laten weten wat ze er van vindt. De topic kwam naar boven tijdens een interview met het nieuwsblad The London Evening Standard.

Ze begon: "Er komen veel rollen in films of tv-series voorbij voor 'de vriendin' of 'het lekkere ding.' Dat is iets dat ik uit eerste hand heb gezien en gelezen. Het script beschrijft dan 'Derek: intelligent, goed met kinderen, grappig en heel erg behendig.' Daarna lees je: 'Sandra: opwindend op een schattige manier.' En dat is alles wat je krijgt. Dat is de manier waarop je karakter omschreven wordt. Als je naar een auditie gaat moet je 'opgewondenheid' uitstralen, wat niet eens een persoon is. Dat is wat ik voorbij zie komen en wat verandert moet worden."

Over de rol van Arya Stark vermeldde de 18-jarige vergenoegd: "Ik bezit het geluk dat ik sinds een jonge leeftijd een geweldig vrouwelijk karakter mag spelen, iemand die een fantastisch rolmodel is voor meisjes." Ze beëindigde de kwestie enigszins humoristisch: "Ik hoop gewoon dat als we het vertikken om die karakters te spelen, dat ze niet meer geschreven worden. Het is een grote uitspraak voor iemand als ik, namens alle vrouwen in deze industrie."



NieuwsFilm

meest populair