Philips stapt uit Borat

De meesten zullen Sacha Baron Cohen waarschijnlijk alleen kennen als Ali G, maar dat is niet zijn enige alter ego. Minstens zo leuk is Borat Sagdiyev, de ietwat wereldvreemde journalist uit Kazachstan die regelmatig in Da Ali G Show te bewonderen is.

Cohen werkt momenteel aan een Borat-film en dat lijkt niet helemaal goed te gaan; de Engelsman kreeg allereerst nogal wat kritiek over zich heen toen hij onlangs op een rodeo-show in Virginia het Amerikaanse volkslied niet geheel vlekkeloos ten gehore bracht, en vervolgens een aantal smakeloze opmerkingen maakte over de oorlog in Irak - zo kennen we Borat weer.

Maar Todd Philips (Old School), die de regie van de film voor zijn rekening zou nemen, kon deze actie waarschijnlijk niet erg waarderen en is uit het project gestapt, om de welbekende 'creatieve meningsverschillen'.

Het incident is een tegenslag voor Cohen aangezien zijn film, en het voorheen relatief onbekende Borat-personage, hierdoor (inter)nationale aandacht hebben gekregen. Zowel Phillips, Cohen als Fox Movies wilden geen informatie geven of zelfs het bestaan van de film bevestigen.



NieuwsFilm

meest populair