Kirsten Dunst: Men verwacht te veel van acteurs

Ook doet ze een boekje open over haar depressie.

Bekendheden zijn ook maar mensen. Dat is iets dat actrice Kirsten Dunst aan Town & Country Magazine in hun september uitgave verklaart. De 33-jarige (die we o.a. in de Spider-Man-films voorbij zagen komen) deelt mee waarom zij denkt dat beroemdheden onder zoveel druk staan.

"Wat mensen van een acteur verwachten is compleet belachelijk. Het is oneerlijk dat er van een artiest verwacht wordt dat hij of zij welbespraakt is in het openbaar en een taaie huid heeft om voldoende pijnlijke kritiek te weerstaan en tegelijkertijd gevoelig kan zijn en in controle is van diens gevoelens. Het enige wat ze kunnen doen is henzelf zijn. Wees gewoon wie je verdomme bent."

Op 27-jarige leeftijd, in 2008, meldde Dunst zich aan bij een behandelcentrum in Utah, omdat ze met depressie kampte. Ze verklaarde niet hoe dat het kwam, enkel dat ze zich al een half jaar lang terneergeslagen voelde. Over de snelheid van de therapie zei ze: "Ik weet dat een aantal jongere actrices er beter mee omgaan. Dakota Fanning doet mij veel aan mezelf denken, maar zij is wijzer dan ik was op die leeftijd."

Hoewel ze het centrum achter zich liet, meldt Dunst dat het zelfs nu nog niet helemaal weg is, ondanks haar prettige relatie met vriendje Garrett Hedlund. "Het stelt niet veel voor of zo, maar ik vind het nog steeds niet plezierig om alleen in mijn huis te slapen."

Kirsten Dunst zal aanstaande oktober in het tweede seizoen van de bekroonde tv-serie Fargo opdraven.



NieuwsFilm

meest populair