Handgranaat zet tijdelijk filmset op stop

Het betreft een onafhankelijke film met Alfred Molina en Amy Smart.

Regisseur Sean Hanish kreeg vrijdag 10 juli de schrik van zijn leven toen er een handgranaat op zijn filmset gevonden werd. Het was de eerste filmdag en er waren nog maar drie shots opgenomen toen de set ontruimd moest worden zodat de Explosieven Opruimingsdienst kon achterhalen wat er precies aan de hand was. Het was 's morgens vroeg toen één van de medewerkers rondom een parkeerplaats op het levensgevaarlijke werktuig stuitte.

Het incident vond plaats in Altadena, Californië. Hanish was bezig met de opnames van het onafhankelijke drama Sister Cities met Alfred Molina en Amy Smart. De cast en crew moesten een halve kilometer afstand nemen terwijl de autoriteiten nagingen om wat voor explosief het ging. Uiteindelijk identificeerde de Explosieven Opruimingsdienst de granaat als een trainingsgranaat uit de tweede wereldoorlog. Die zouden blijkbaar niet ontvlambaar zijn, zij het wel riskant voor ongepast gebruik.

TMZ rapporteerde het verhaal en kreeg een foto van de boosdoener in handen, welke je hieronder kan zien. Na een paar uur werd de set veilig geconstateerd en mocht men het filmen in alle rust hervatten.



NieuwsFilm

meest populair