Bill Cosby: "Ik gaf de drugs en toen hadden we seks"

Bijna 40 vrouwen hebben aangegeven te zijn misbruikt door de komiek.

Uit documenten die in handen zijn van de rechtbank is gebleken dat Bill Cosby in 1976 drugs heeft gegeven aan een 19-jarige, om vervolgens seks met haar te hebben.

Tijdens een besloten zitting in september 2005 werd de komiek ondervraagd door advocaten van Andrea Constand, de eerste vrouw die naar voren kwam en Bill beschuldigde van verkrachting.

"Toen je de drugs had, had je toen al bedacht om deze te gebruiken om seks te hebben met jonge vrouwen?", aldus een vraag van één van de advocaten. "Ja. Ik gaf haar Methaqualon en toen hadden we seks," was het antwoord van de komiek. Hij heeft verklaard alleen aan de 19-jarige vrouw, die hij backstage zou hebben ontmoet tijdens een show in Las Vegas, het slaapmiddel Methaqualon te hebben gegeven. Volgens Cosby wist zij wat ze innam en dat de seks zou volgen. Vervolgens heeft hij toegegeven Andrea Constand, een voormalige basketbalspeelster van Temple University, drie halve Benadryl pilletjes te hebben gegeven.

De Methaqualon zou de komiek van de huisarts hebben gekregen in de jaren zeventig. Een advocaat heeft toen gevraagd of hij de drugs had bewaard tot in de jaren negentig, nadat ze verboden waren. De advocaat heeft hier nooit een antwoord op gehad, omdat de advocaten van Cosby tegen de vraag in gingen. Bill heeft voor deze zaak een schikking getroffen in 2006, nadat hij erachter kwam dat meerdere vrouwen naar voren wilde komen. Volgens woordvoerders van de komiek, zou hij een schikking hebben getroffen uit angst en schaamte. Ook was zijn familie toen nog niet op de hoogte van de beschuldigingen.

Deze documenten zijn vrijgegeven nadat een rechter toestemming had gegeven om de oude documenten uit het archief te halen. Advocaten van Bill hebben gevochten om deze documenten niet openbaar te maken, helaas is dit ze niet gelukt.

Bijna 40 vrouwen hebben op dit moment aangegeven te zijn misbruikt door de komiek. Tot op heden is hij hiervoor nog niet veroordeeld, mede door de verjaring van een groot deel van de zaken.



NieuwsFilm

meest populair