Emile Hirsch: "Ik verdedigde mezelf."

Begin dit jaar viel de acteur een vrouw van Paramount Pictures aan tijdens 'n filmfestival.

USA Today heeft nieuwe politiedocumenten verworven rondom het incident dat in januari plaatsvond tussen acteur Emile Hirsch en een vrouwelijke uitvoerende macht van Paramount Pictures. In de Tao nachtclub, rond vieren in de nacht, viel een dronken Hirsch Daniele Bernfeld aan. Zij vertelde aan de politie, die de 30-jarige man niet arresteerde, dat de acteur haar wurgde, aan haar haren trok en over een tafel heen smeet. Volgens de Alpha Dog-acteur deed hij dit puur om defensieve redenen.

In de documenten erkent de man dat hij Bernfeld uitschold, maar niet meer weet wat er nadien gebeurde. Die avond had hij drie tot vier alcoholische drankjes op. "Ze was min of meer een opschudding aan het creëren en ik wilde ingrijpen en toen gebeurde dit allemaal," refereert hij naar de gewelddadige aanvaring. "Ik denk niet dat 't meer dan dat was, om eerlijk te zijn. Ik neem aan dat ze naar me uithaalde en ik mijzelf waarschijnlijk verdedigde."

Bernfeld beschreef aan de autoriteiten dat Hirsch haar een rijk kind noemde en niet wist hoe 't was om arm te zijn. Ze onthulde aan hem dat ze voor Paramount Pictures werkte en dat haar moeder een schoolhoofd is. Hirsch verliet haar en keerde enkele minuten later terug om haar van achteren aan te vallen. "Hij greep me bij de kromtrekking van m'n elleboog, wurgde me daarmee en smeet me over een tafel. Het voelde alsof mijn keel en nek elkaar aanraakten."

Een serveerster formuleerde in een statement dat Hirsch dronken was en met Bernfelds haar speelde, voordat de aanval en de ruzie van kracht kwamen. In maart moest de acteur voor het eerst bij de rechter verschijnen, een bezoek die hij op 17 augustus opnieuw zal vervullen. Dan zal men de zaak verder onderzoeken en zal Hirsch te horen krijgen hoe hij ervoor staat. Momenteel is hij aangeklaagd wegens openbare dronkenschap en agressief gedrag. Een boete van 5.000 dollar is een mogelijkheid, en een celstraf van 5 jaar.



NieuwsFilm

meest populair