Aaron Taylor-Johnson over zijn liefde voor acteren

Het heeft hem vrijheid geschonken die hij op school niet bezat.

Tijdens een interview met Flaunt Magazine uitte acteur Aaron Taylor-Johnson (Avengers: Age of Ultron) de reden waarom hij zijn school de rug toekeerde en zich grotendeels op het acteerwerk stortte. "Terwijl ik opgroeide dacht ik dat ik stom was, niet slim genoeg," onthulde de 25-jarige.

"Mijn zelfvertrouwen was heel erg laag, maar toen ik films begon te maken en omringd werd door al die mensen in de filmwereld, voelde ik me krachtig en speciaal. Niet omdat ik een acteur was en ook niet vanwege de faam. Ik had het gevoel dat ik eindelijk een stem bezat. In het openbaar kon ik vrijelijk mezelf zijn. Toegestaan om te huilen en emotioneel te zijn. Toegestaan om te brullen en zo stoutmoedig te zijn als ik wilde. Tijdens het acteren werd ik aangemoedigd om mijn eigen mening en mijn eigen stem te bezitten, voor de aller eerste keer. Het was vanzelfsprekend psychotherapeutisch."

De Kick-Ass-acteur trachtte als acteur aan het werk te gaan terwijl hij nog op school zat. Hij legt het grootste verschil uit tussen de filmset en een klas. "Zodra ik weer terug naar school keerde werd al die vrijheid me ontnomen. Dus ik nam op mijn vijftiende mijn examens, zette een positieve punt achter school en keek er nooit meer naar terug. Daarna wierp ik me meer in 't acteren, voerde ik baan na baan uit."

Het was zijn manier om te evolueren. "Om een betere acteur te zijn moest ik echte dingen ervaren. Ik had meer kennis en ervaring nodig, dus ik besloot van alles te doen. Ik werkte hard, speelde hard en had genoeg geld om op te maken. Daardoor belandde ik weleens in serieuze, vervelende situaties. Mijn puberteit ging simpelweg over verkennen en experimenten, alles doen en uitproberen. Uitzoeken wat het beste bij me past."

Gedurende zijn 'jongere' jaren wist hij soms niet waar hij mee bezig was. Hier kwam, vermeldt hij, verandering in toen hij regisseuse Sam Taylor-Wood ontmoette tijdens de opnames van Nowhere Boy. De twee trouwden in 2009, toen Johnson 19 was en Taylor-Wood 42. Hun leeftijdsverschil heeft er altijd voor gezorgd dat er ogen op hen gericht waren. Iets wat de Godzilla-acteur niet veel kan schelen. "Vanaf dag één klikte het tussen ons. Ze hielp me een eind te maken aan mijn ordeloze levensstijl. Ik voel me veilig bij haar."



NieuwsFilm

meest populair