Rose McGowan door agentschap gedumpt

Ze had kritiek op een casting call van een Adam Sandler-film.

Hoewel ze de laatste paar dagen er goed om heeft kunnen lachen, moest actrice Rose McGowan (Scream, Planet Terror) afscheid nemen van het agentschap dat haar vertegenwoordigde, Innovative Artists. Ze had een script ontvangen van een Adam Sandler-film waarop een notitie bevestigd was die de auditant verzocht 'n verleidelijk kostuum te dragen. Op Twitter onthulde ze dat het om een zwarte of donkere tanktop ging die de voorgevel goed doet tonen en inkijk verschaft. Push-up beha's werden tevens aangemoedigd.

Daarnaast beschreef de notitie: "Lees alsjeblieft het bijgevoegde script voordat je langs komt, zodat je de context van de scènes begrijpt." McGowan twitterde: "Dit zat bij een script dat ik vandaag binnenkreeg. Serieus. De naam van de mannelijke hoofdrol rijmt op Madam Panhandler. Hahahaha, ik bescheur me."

Innovative Artists zag de humor er niet van in en besloot hun bindingen met de actrice te verbreken. De 41-jarige feministe respondeerde door het agentschap een zwakkeling te noemen omdat zij voor haar mening uitkwam. De dag daarna lichtte ze haar bericht toe. Ze zei: "Ik vond het echt grappig dat ik het script moest lezen om de context van de scènes te begrijpen. Ik dacht bij mezelf: 'Het is een Adam Sandler-film. Wat ben ik? Dom?' Ik begrijp het, heus."

De Oscar-genomineerde actrice Jessica Chastain, die voorheen liet weten niet blij te zijn hoe vrouwen op leeftijd in Hollywood behandeld worden, toonde haar steun aan McGowan via Twitter. "Deze soort behandelingen toont de vrouwenhaat in deze industrie aan. Ze zou geprezen moeten worden om wat ze zei."

Adam Sandler heeft nog niets van zich laten horen. De komediant, die momenteel aan tien films werkt (waarvan vele voor Netflix bestemd zijn), zou niet de schuldige zijn volgens McGowan. "Hij had de notitie niet gepend. Dat had het castingbureau gedaan. Het is gewoon seksistische onzin." Ze eindigde nuchter: "Het was waarschijnlijk een meisje die dit had moeten uittypen."



NieuwsFilm

meest populair