Analist: 'Star Wars: The Force Awakens' wordt derde best verdienende film ooit

De film zou gigantische bedragen ophalen.

Op dit moment breekt Jurassic World zo ongeveer alle box office records die er zijn. Maar volgens een analist, die met Deadline sprak, zullen die records niet lang standhouden. Star Wars: The Force Awakens zou de derde best verdienende film ooit worden volgens het vakblad. Benjamin Swinburne, die werkt voor Morgan Stanley’s, stelt dat de film wel eens 1,95 miljard dollar zou kunnen verdienen.

Oorspronkelijk verwachtte hij dat de film maximaal 1,5 miljard dollar zou verdienen maar door de aanhoudende positieve hype rond de film, verwacht hij veel meer. Hij denkt dat de film alleen al in de Verenigde Staten zo’n 650 miljoen dollar op zou halen en in de rest van de wereld nog eens 1,3 miljard dollar.

Swinburne verwacht verder dat Disney veel meer dan normaal gesproken over houdt aan de film. Normaliter verdeelt de studio de opbrengsten in de VS 50-50, met bioscopen, maar dat zou nu anders zijn. ”We verwachten dat Disney in de VS 55-60 procent van de box office verdiensten houdt en 40-45% van de internationale opbrengst,” aldus Swinburne.

Hoeveel de productie heeft gekost is niet bekend, al wordt geschat dat de studio zo’n 450 tot 500 miljoen dollar uitgeeft aan het geheel. Daarbij zijn dan de productie, distributie en marketingkosten inbegrepen.



NieuwsFilm

meest populair