'Star Wars'-acteur Jake Lloyd gearresteerd na roekeloos rijgedrag

'Now this is pod racing!'

De 26-jarige acteur Jake Lloyd, die de jonge Anakin Skywalker speelde in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, moest van het weekend de gevangenis in omdat hij met de auto hoge snelheden maakten en andere bestuurders in gevaar bracht. De gebeurtenis vond plaats in Charleston, South Carolina.

Lloyd zou vanuit het niets met z'n auto zijn gaan haasten. Afgevaardigden van de plaatselijke sheriff startten de achtervolging toen ze een snelheid van 128 kilometer per uur constateerden. Volgens roddelwebsite TMZ behaalde de Jingle All the Way-acteur ter afsluiting een tempo van 188 km/u terwijl hij tussen het verkeer racete en voertuigen ontweek. Het is dan ook niet gek dat hij op den duur de kracht over het stuur kwijtraakte, tegen zijn zin in van de weg afreed, door een hek knalde welke naar een gebied met bomen leidde en daar vervolgens tot stilstand kwam d.m.v. een onvermijdelijke collisie. Zie een gedeelte van de achtervolging hieronder.



De agenten namen de jongeman naderhand in hechtenis en brachten diverse overtredingen in rekening, waaronder roekeloos rijgedrag, het negeren van politiebevelen, verzet tegen arrestatie en rijden zonder een rijbewijs.

TMZ heeft tevens ondervonden dat Lloyd last heeft van een psychologische aandoening, schizofrenie om precies te zijn. Dat heeft de moeder van de acteur bevestigd. Drie maanden geleden zou hij gestopt zijn met het innemen van zijn medicijnen, waarna hij zijn moeder aanviel. Het incident geschiedde op de 26ste van maart. Een politierapport meldt dat Lloyd haar huis razend benaderde en riep dat ze zijn leven had geruïneerd. Hij trapte de deur in en stompte haar drie á vier keer, wat enkele blauwe plekken opleverde.

Lloyd zit nog steeds vast.



NieuwsFilm

meest populair