Advocaten Bill Cosby willen Laster-zaak verwerpen

Volgens de advocaten handelde Cosby in zelfverdediging.

Advocaten van Bill Cosby hebben de rechter verzocht om de laster-rechtszaak, welk aangegaan is door drie vrouwen die menen misbruikt te zijn door de bekende komiek, te verwerpen.

Hij had de vrouwen leugenaars genoemd, omdat ze hem beschuldigen van misbruik. Volgens de vrouwen moet hij worden gestraft om zijn 'leugenaars-uitspraak'. Zijn advocaten hebben gisteren tijdens een zitting laten weten dat hij handelde in zelfverdediging en zich beroept op zijn vrijheid van meningsuiting.

"In de wet staat niet dat je je mond hoeft te houden als je publiekelijk wordt aangevallen," aldus de advocaten. "Sterker nog, wat wel in de wet staat, is dat je je mag verdedigen tegen openlijke aanvallen zonder dat je daarvoor vervolgd kan worden."

Bill Cosby was zelf niet bij de zitting aanwezig, maar één van de vrouwen, Tamara Green, was er wel. Zij zegt dat haar reputatie schade heeft opgelopen na de uitspraak van Bill.

Er is nog geen uitspraak gedaan. De rechter heeft het verweer van de advocaten van Bill Cosby in beraad genomen en zal hier later op terug komen tijdens een nieuwe zitting. Als de rechter niet over zal gaan tot vervolgen, betekent dat nog niet dat Bill Cosby van alles af is. Er zijn nog altijd de rechtszaken tegen hem voor de misbruik van een grote groep vrouwen.



NieuwsFilm

meest populair