Marc Forster maakt Stanley Kubricks ‘Downslope’

Het wordt een grootschalige drieluik rond Gray Ghost en Mosby’s Rangers.

Variety meldt dat regisseur Marc Forster (World War Z, Finding Neverland) het Civil War-drama Downslope gaat regisseren en produceren, gebaseerd op een script uit 1956 van wijlen Stanley Kubrick. Naar verwachting wordt het project een drieluik.

De geliefde filmmaker Kubrick schreef het script na de verschijning van de oorlogsfilm Fear and Desire (1953) en nog voor het Eerste Wereldoorlog-drama Paths of Glory (1957). Beiden anti-oorlogfilms. Kubrick zou zich enorm hebben ingeleefd in de materie.

Downslope gaat over een reeks van Civil War-gevechten in de Shenandoah Valley tussen Union-generaal George Armstrong Custer en de Confederate-colonel John Singleton Mosby. De laatste staat bekend als de Gray Ghost vanwege zijn onzichtbare aanpak en ongrijpbaarheid. Zijn ruiters, de Mosby’s Rangers, waren voortdurend het grotere leger van de tegenstander te snel af bij een de nodige overvallen. Dit leidde tot een clash tussen beide 'warlords'.

Het project van Forster heeft de volledige steun van de familie Kubrick. Andere producenten zijn Lauren Selig (Lone Survivor), Barry Levine (Oblivion), Reneé Wolfe (All I See Is You), Phil Hobbs (Full Metal Jacket) en Steve Lanning. De laatste twee zijn eigenaar van de filmrechten.



NieuwsFilm

meest populair