Charlie Cox geëerd door Amerikaanse stichting voor de slechtzienden

Zijn portret van de blinde held 'Daredevil' werd naar behoren geacht.

Charlie Cox (Stardust, tv-serie Boardwalk Empire) heeft op fatsoenlijke wijze een blinde man gestalte gegeven, aldus een Amerikaanse non-profit organisatie die blinden en slechtzienden ruggensteunt. Cox mocht dit jaar voor 't eerst opdraven als de Marvel vigilante Daredevil. Dit deed hij in de vorm van een tv-serie die op Netflix verscheen en vele omhoog wijzende duimen kreeg. De 32-jarige Engelsman werd afgelopen donderdag voor zijn performance geëerd.

De gebeurtenis greep plaats in New York, gedurende de 19e Helen Keller Achievement Awards. Cox' toespraak luidde: "Sinds het eerste seizoen uitkwam, heb ik een aanzienlijk hoeveelheid aan e-mails en brieven ontvangen van mensen die verlies van 't gezichtsvermogen ervaren. Ik ontmoette een bijzondere vreemdelinge in Londen die, begrijpelijk, onder druk stond vanwege haar verslechterende visie. Ze zei dat ze zich meer zorgen baarde om het verlies van haar onafhankelijkheid, dan om haar zicht."

Cox zal volgend jaar terugkeren in de huid van advocaat Matt Murdock, die 's nachts het gespuis kennis laat maken met zijn vuisten.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair