Mads Mikkelsen geniet van zijn rollen als slechterik

Van Le Chiffre in James Bond tot Hannibal Lecter in Hannibal.

Na het tot leven brengen van twee iconische rollen op zowel televisie als film, heeft de Deense acteur Mads Mikkelsen nog geen genoeg van het spelen van de slechterik.

Mads heeft zelfs toegegeven dat hij geniet van het spelen van de 'bad guy'. Na zijn rol van Le Chiffre in de James Bond film 'Casino Royale' heeft hij vele aanbiedingen gekregen. En nee, niet allemaal voor het spelen van de slechterik. Zo was hij onder andere te bewonderen in Valhalla Rising, Clash of the Titans, The Three Musketeers en A Royal Affair.

"De James Bond-film was een spectaculair iets om te doen voor mij. Het was het grootste wat ik op dat punt had gedaan. Toen we startte met de film had ik geen idee hoe groot het publiek was. Ik had nog nooit een James Bond film gezien," aldus de bijna 50-jarige Mads.

"Het werk was net als het werk wat ik daarvoor ook had gedaan, er waren alleen meer mensen aanwezig op de set. Maar nadat alles was afgerond en ik op weg was naar de premiere, realiseerde ik mij pas bij aankomst op Leicester Square in Londen dat er ruim 50.000 mensen op ons stonden te wachten. Ik was geschokt. Ik had nooit gedacht dat de film zo bekend was."

"Enkele jaren geleden heb ik ook een rol aangeboden gekregen in de Marvel-film Thor. Helaas kon ik daar niet op in gaan, omdat ik net was gestart met de productie van Hannibal. Maar als ze op een dag een oudere versie van Spider-Man nodig hebben, ben ik er klaar voor. Ik kan muren beklimmen."

Buiten het leven op de set is Mads graag bij zijn familie in Kopenhagen (Denemarken). En als zij op school zijn of op het werk is hij graag bezig met sport. "Ik ben een groot fan van sporten en het kijken naar sport. Dit is een groot deel van mijn leven geweest sinds ik klein was. Dus wat ik ook kan doen, voetballen of fietsen, ik doe het."



NieuwsFilm

meest populair