Brad Pitt in 'War Machine' voor Netflix

Het grootste filmproject van de streamingdienst tot op heden.

Dat Netflix flink inzet op originele content begint nu echt grote vormen aan te nemen. De streamingdienst heeft namelijk de rechten aangekocht van de komedie War Machine van talentvol regisseur David Michôd (Animal Kingdom, The Rover) en met acteur Brad Pitt.

War Machine gaat over een hooggeplaatste generaal met de bijnaam "Rock Star" en met een dodelijke reputatie en een onberispelijke track record. Hij krijgt de leiding over de oorlog in Afghanistan en besluit een radicaal nieuwe aanpak te hanteren om de oorlog voor eens en altijd te winnen.

De film wordt onder meer geproduceerd door Netflix en Plan B, de productiemaatschappij van Pitt, en is deels gebaseerd op de bestseller 'The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan' van wijlen Michael Hastings, de kritische journalist die in 2013 om het leven kwam bij een auto-ongeluk.

De War Machine wordt exclusief uitgezonden op Netflix en krijgt vermoedelijk gelijktijdig een beperkte Noord-Amerikaanse bioscooprelease.



NieuwsFilm

meest populair