Vince Vaughn is voor het houden van vuurwapens

Volgens de acteur moet iedereen recht hebben op het dragen van een vuurwapen.

Vince Vaughn, bekend van Wedding Crashers en The Internship, heeft tijdens een interview met de Britse GQ laten weten dat hij een duidelijke mening heeft over het vuurwapenverbod.

“Denk je nu echt dat de mensen die ons land regeren, geen vuurwapens hebben op de scholen waar hun kinderen naar toe gaan?” aldus de acteur. “Dat hebben ze hoor. En wij zouden dit recht ook moeten krijgen. Het verbannen van vuurwapens is als het verbannen van vorken om ervoor te zorgen dat mensen niet meer dik worden. Het wegnemen van vuurwapens, drugs en drank zorgt er echt niet voor dat de criminaliteit uit de wereld verdwijnt.”

De True Detective-acteur hield zichzelf niet in tijdens het interview, waarin hij duidelijk maakte dat hij voor het houden van vuurwapens is. “Ik steun mensen die in het openbaar een vuurwapen bij zich dragen en niet alleen in hun huis. We hebben niet het recht om vuurwapens bij ons te dragen in het geval dat we overval worden; we hebben het recht om ons te verdedigen tegen de corrupte overheid. Het gaat hier niet om een jacht, het gaat hier om het recht van alle individuen. Het gaat hier om dezelfde reden als waarom we vrijheid van meningsuiting hebben. Het is voor bijna iedereen bekend dat het geluid wat een vuurwapen maakt, het beste verdedigingsmiddel is bij inbraak.”

“Uit al die schietincidenten die zijn voorgekomen sinds de jaren vijftig in Amerika, maar twee zijn voorgekomen in een gebied waar vuurwapens worden toegestaan. Denk aan alle massa moorden, die zijn alleen voorgekomen in plaatsen waar ze geen vuurwapens toestaan. Deze mensen zijn niet goed bij hun hoofd en moorden onschuldige mensen. De zoeken naar mensen die ze makkelijk kunnen afslachten. Ze willen geen confrontatie. In al onze scholen is het illegaal om vuurwapens te dragen, maar toch komen er gekken binnen die de hele boel uitmoorden. Het zijn monsters die jonge kinderen vermoorden.”

Het is niet de eerste keer dat de acteur dit punt bespreekt tijdens een interview. Tijdens een interview met Playboy in februari maakte de acteur ook al duidelijk dat hij vindt dat “iedereen het recht heeft om zichzelf te verdedigen.”

NieuwsFilm

meest populair