Natalie Portman had last van depressie

Portman barstte soms spontaan in huilen uit.

Natalie Portman (Black Swan, V for Vendetta) heeft tijdens haar studiejaren een depressieve periode gehad Dat vertelde ze tijdens een bijeenkomst op de universiteit van Harvard, schreef Us Weekly afgelopen donderdag.

De actrice wil studenten aanmoedigen om enthousiast te blijven en zelf risico's te durven nemen. "Toen ik als eerstejaarsstudent in 1999 op deze school kwam, kreeg ik al gelijk het gevoel dat er iets mis was,” vertelt Portman. "Ik twijfelde gelijk over mezelf; of ik wel slim genoeg was, of ik wel als actrice serieus wordt genomen, ga zo maar door."

Portman vindt het te makkelijk om over haar leuke tijden op de universiteit te hebben. "Je moet weten dat ik daar ook een moeilijke periode beleefd heb. Als 19-jarige kampte ik met liefdesverdriet en nam ik de pil, die al een tijdje niet meer verkrijgbaar is vanwege de depressieve werking ervan."

Het zorgde voor een korte depressieve periode. "Vooral tijdens mijn tweede jaar had ik het zwaar. Tijdens besprekingen met docenten barstte ik soms ineens in huilen uit, ik kwam mijn bed niet meer uit; het was zwaar,” besluit ze.

NieuwsFilm

meest populair