Johnny Depp riskeert gevangenisstraf voor honden

De acteur had niet aangegeven dat hij zijn honden mee zou brengen naar Australië.

Johnny Depp riskeert een gevangenisstraf tot 10 jaar voor het illegaal binnensmokkelen van zijn twee honden. De acteur, die momenteel bezig is met het filmen van de nieuwe Pirates of the Caribbean film, bracht zichzelf in de problemen toen hij zijn twee Yorkies mee naar Australië nam met zijn privéjet. Je zou zeggen, dat zou toch geen probleem moeten zijn? Maar de acteur had het vergeten aan te geven bij de douane en hield zich hiermee niet aan de regels.

De piloot van de privéjet riskeert ook een gevangenisstraf van twee jaar voor zijn rol in deze uit de hand gelopen situatie. De zaak wordt als 'zeer serieus' gezien in Australië.

Eerder dreigde de minister al om de honden af te maken als de acteur ze niet binnen vijftig uren weer naar huis bracht. "Hij heeft twee honden ons land binnengebracht zonder daarvoor de juiste papieren te hebben geregeld,” aldus Minister van Landbouw, Barnaby Joyce, in een verklaring. "We zijn erachter gekomen toen we hem bij een hondensalon naar binnen zagen gaan."

NieuwsFilm

meest populair