Jane Fonda: "Relatie tussen plastische chirurgie en seksueel misbruik"

Fonda liet zelf ook aan haar lichaam laten sleutelen.

Jane Fonda (Barbarella, Nine to Five) denkt dat veel vrouwen die flink aan hun gezicht laten sleutelen, in het verleden seksueel zijn misbruikt. "Als ik een vrouw zie met een gezicht als een masker, denk ik meteen: ik wed dat dat het is." Dat zegt de actrice tijdens een interview met The Guardian.

Volgens Fonda (77) is het vergelijkbaar met jezelf verminken op jongere leeftijd. "Een vrouw die seksueel misbruikt is, zal sneller de neiging hebben om het te ver te laten komen. Als je jong bent snij je in je armen en als je ouder bent laat je je gezicht verbouwen." De actrice heeft zelf ook aan haar lichaam laten sleutelen, maar zegt bewust te zijn van de risico's die het met zich meebrengt. "Het gevaar is dat je zegt: oh, dit ziet er goed uit, laat ik dat dan ook maar gaan doen. Dan wordt het een verslaving."

Fonda beweert dat dertig procent van de vrouwen seksueel misbruikt is op jongere leeftijd en dat die slachtoffers de neiging hebben te ver te gaan. De actrice denkt dat de manier waarop de media en de politie met meldingen van seksueel misbruik omgaan, daarmee te maken heeft. "We moeten dat veranderen en echte straffen introduceren voor de daders. Het is moeilijk voor mensen om te begrijpen dat je dat heel lang geheim houdt, maar het heeft te maken met schaamte en een schuldgevoel."

NieuwsFilm

meest populair