Een blik op 40 jaar Industrial Light & Magic

Hollywood-grootheden over de baanbrekende VFX-studio.

In 1975 richtte Star Wars-bedenker George Lucas de studio Industrial Light & Magic (ILM) op. In de afgelopen 40 jaar werkte de VFX-studio aan de allergrootste films en verbaasde vriend en vijand met verbluffende visuele effecten. Het magazine Wired keek samen met een aantal Hollywood-grootheden terug én vooruit op het werk van ILM.

Aan het artikel werkten namen mee als Lucas, Steven Spielberg, Michael Bay, Guillermo del Toro, Kathleen Kennedy en J.J. Abrams. Via vele quotes wordt er een impressie gegeven op wat ILM door de jaren heen heeft betekend voor de filmindustrie. Wij nemen één quote mee en wel die van Cary Phillips, 'Research and Development Supervisor' voor ILM:

"Er waren drie momenten in mijn 20 jaar hier dat ik het in mijn broek deed als ik keek welke uitdaging we aangingen. De eerste was de concept art voor Star Wars: Episode I, de tweede keer was met Davy Jones in Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest en de derde keer dat ik het benauwd kreeg was nadat ik de concept art zag voor de film waar we nu aan werken, Warcraft. Het is het meest briljante werk dat we hebben verricht in de 20 jaar die ik hier ben."

Hieronder een afbeelding met de mensen die meewerkten aan het artikel; klik voor een vergroting.



Wil je het gehele artikel 'The Untold Story of ILM, a Titan That Forever Changed Film' lezen, dan raden we je aan om naar Wired te gaan. Een flinke tijd terug beschreven we op FilmTotaal het fraaie boek Industrial Light & Magic: The Art of Innovation.

Hieronder de video 'Celebrates 40 Years of Creating the Impossible':



NieuwsFilm

meest populair