De gevaren van de 'Mad Max: Fury Road' stunts

De cast- en crewleden onthullen hun blauwe plekken.

De warm ontvangen actie/avonturenfilm Mad Max: Fury Road was niet makkelijk om vast te leggen. Dat hebben enkele acteurs vermeld die in de prent voorkomen, waaronder Nicholas Hoult, Rosie Huntington-Whitely en uiteraard Tom Hardy, die de titelrol vervult. Zij gaven allemaal toe aardig wat kneuzingen te hebben opgelopen. Regisseur George Miller had ook wat mee te delen, hoewel zijn quotatie meer om het filmen zelf ging.

Wat de 70-jarige man boven alles belangrijk achtte, was de veiligheid. "Dat was het vervelendste gedeelte tijdens het maken van deze film. We deden het ouderwets: echte auto's, echte mensen, een echte woestijn en 130 dagen lang filmen. Elke dag waren we bezig met een grote stunt. Het was net een militaire oefening, zwaar. Ik was vroeger een dokter. De gedachte dat we iemand pijn zouden doen tijdens het maken van een film? We waren vastberaden om op safe te spelen."

Dat bracht complicaties betreffende actrice Charlize Theron. Zij had namelijk nog steeds last van een nekblessure die ze dankzij Æon Flux opliep. "We maakten het haar er niet gemakkelijker op tijdens een scène die ietwat verkeerd liep. Een kabel schoot uit terwijl ze Tom Hardy, die ondersteboven hing, beet hield. De volgende dag was ze gewoon weer op de set. Ze is een taaie."

Hoult (25 jaar) ervoer een whiplash. "Een truck botste met opzet tegen de mijne, maar het ging nogal snel. Ik wilde niet door de stuntmannen als een watje afgeschilderd worden, dus ik zei: 'Ik ben in orde, ik ben in orde.'" En hoe bracht Rosie Huntington-Whitely het ervan af? "Hier en daar kreeg ik een blauwe plek en een schaafwond. Het was bovenal fysiek vermoeiend. Je bent 14 uur lang per dag in de woestenij. En om half vijf in de morgen moet je de make-up ingaan om protheses op te doen."

De Engelse Tom Hardy noemde de ervaring ook afmattend. "Je hangt aan draden met heel weinig kleding aan. Je draagt een veiligheidsharnas en het is heel erg warm, je zweet veel. Vervolgens wordt je door de lucht geslingerd en probeer je te stuiteren terwijl je heel de tijd tegen metaal knalt. Dag in, dag uit - zes maanden lang. Het vernietigde me. Ik bedoel, het was moeizaam. Alles doet pijn." En dat reflecteert ook op het scherm. Wanneer we 'Max' pijn zien lijden, dan doet Hardy dat ook. "Wanneer je tegen een vrachtwagen rijdt, en je zaakje doet pijn wegens de knal, dan speel je daar op in. Dat zou Harrison Ford hebben gedaan. En Mel Gibson. Zij zouden het rechtstreeks hebben uitgevoerd. Het is zwaar werk en dat moet je ook zo tonen."



NieuwsFilm

meest populair