Jackie Chan is voor de doodstraf

Hij vindt mensen die drugs verkopen maar onnuttig.

Inmiddels alweer een jaar geleden speelde de zoon van actiester Jackie Chan, Jaycee Chan, het klaar om zijn vader in verlegenheid te brengen. Samen met de Taiwanese filmster Kai Ko werd hij door de politie gearresteerd wegens het bezitten van marihuana en het verschaffen van een schuilplaats waar mensen in alle rust drugs konden benuttigen. Tijdens een pers conferentie in Singapore vertelde de 61-jaar oude Chan aan een groep studenten dat hij de doodstraf zal steunen, wanneer deze in betrekking wordt gebracht met drugsgerelateerde zaken.

"Op bepaalde vlaktes steun ik inderdaad de doodstraf. Wanneer je duizenden mensen pijn doet, duizenden kinderen, dan vind ik je nutteloos. Dan verdien je een passende bestraffing. Jonge mensen zeggen: 'Het is oké. Het is net als een sigaret.' Ik zeg: 'Het is niet oké. Niet in mijn familie.'"

Chan liet eerder weten ontzettend boos en gechoqueerd te zijn. Teleurstelling en schaamte waren ook van toepassing. Zijn zoon kreeg een gevangenisstraf van 6 maanden, hoewel er eerst drie jaar op het spel stond. De Rush Hour-acteur was overigens vrij hard tegen zichzelf en vermeldde te hebben gefaald als vader. "Ik verdien de schuld," zei hij. "Ik neem de verantwoordelijkheid en bied bij dezen het publiek mijn excuses namens Jaycee."

De laatstgenoemde kan hier niet zomaar mee wegkomen en daarom heeft Chan besloten bij begin af aan weer te starten met opvoeding. Tegenover de studenten onthulde hij: "Ik concentreer me nu op hem. Vroeger zou ik zeggen: 'Je bent een volwassen man.' Maar nee, ik ben er nu achter gekomen dat hij nog steeds een kind is."



NieuwsFilm

meest populair