Joss Whedon aangeklaagd voor 10 miljoen dollar

Een auteur beweert dat 'The Cabin in the Woods' op zijn boek gebaseerd is.

Nog geen week en zijn nieuwste film komt uit, en regisseur Joss Whedon krijgt een aanklacht naar zijn hoofd geslingerd. Schrijver Peter Joseph Gallagher klaagt de Avengers: Age of Ultron-maker aan wegens schending van auteursrecht en plagiaat. Whedon schreef samen met Drew Goddard het script van The Cabin in the Woods, maar het verhaal zou te veel op een boek van Gallagher lijken. Het betreft zijn roman The Little White Trip: A Night In the Pines.

De horrorfilm, waarin Chris Hemsworth een rol speelde, kwam in 2012 uit. In de aanklacht is te lezen dat Gallagher zijn boek zelf in 2006 uitgaf. Ook is er een rij overeenkomsten opgesteld die hem moet helpen zijn zaak te winnen. Het betreft vergelijkingen zoals de hoeveelheid vrienden, hun sekse en leeftijden, wat hun doel is en wat er 'achter de schermen' gebeurt. Zelfs de namen zouden harmoniëren: in het boek hebben we te maken met ene Julie en Dura, in de film heten ze Jules en Dana. De hut draagt in het boek de naam 'Brinkley Cabin' en in de film is het 'Buckner Cabin.'

De waslijst gaat uiteraard door, betreffende het plot, de karakteristieken, de gebeurtenissen, dialogen en de spottende thema's die aangesneden worden. Gallagher eist op het moment een schadevergoeding van 10 miljoen dollar en wil dat de zaak door een jury wordt beoordeeld.

De volledige rechtsgeding kan je hier doornemen.



NieuwsFilm

meest populair