Muziek met film in De Doelen

In Rotterdam spelen twee interessante films met live muziek.

Volgende week zaterdag begint een interessant programma in de Doelen in Rotterdam. Er worden een aantal films gedraaid met live muziek op het programma. Op zaterdag 18 april wordt Decasia gedraaid, van Bill Morrison en op donderdag 23 april wordt Wunderhorn gespeeld, met muziek van Dietrich Henschel.

Decasia (18 april, 20.15 uur): Een vurige dans van destructie, hallucinerend, bedwelmend en van barokke schoonheid: zomaar wat kwalificaties die de internationale pers aan dit werk gaf. De film wordt voorafgegaan door een uitvoering van Mysteriën, een speciaal werk dat vooraanstaand Nederlands componist Louis Andriessen schreef voor de 125e verjaardag van het Koninklijk Concertgebouworkest in 2013. De reprise vindt plaats met het Noord Nederlands Orkest.



Wunderhorn (23 april, 20.15 uur): Tijdens dit concert met film interpreteert topbariton Dietrich Henschel de Wunderhorn-liederen van Mahler door de ogen van een fictieve Franse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Henschel filmde ‘Wunderhorn’met cineaste Clara Pons (België/Spanje) in zomer en winter op diverse locaties waar in de Eerste Wereldoorlog werd gevochten. De live muziek bij deze film wordt uitgevoerd door het Residentie Orkest. Detlev Glanert orkestreerde speciaal voor dit project de negen Wunderhorn-liederen voor piano en zang.

NieuwsFilm

meest populair