Tom Hardy beweert moeilijk te zijn om mee te werken

Maar: hij is ook geen onredelijk mens.

Tom Hardy, die de laatste x-aantal jaren steeds meer aanzien in Hollywood vergaart, sprak tijdens een sessie met British Esquire over een aantal zaken betreffende zijn bekendheid en het salaris dat hij verdient. Hij begon met zijn gedrag op de set.

"Ik bezit de reputatie dat ik moeilijk kan zijn. En dat ben ik. Dat ben ik, werkelijk. Maar ik ben niet onredelijk. Het kwam weleens voor dat wanneer iemand mij pijn wilde doen, dat ik uit ging halen, zodat ze zouden stoppen. Het komt altijd neer op angst." Maar Hardy kon niet altijd tegen de stroom ingaan - anders kon hij ook niet als acteur evolueren. "Als ik te veel rotzooi zou aanrichten, dan zou niemand me meer vragen iets te doen wat ik niet wil doen. En dat weerkaatst dan, na verloop van tijd, negatief op mij. En dat wil je niet. Dus moet je opgroeien."

De Engelsman, binnenkort te bewonderen in Mad Max: Fury Road, beweert tevens niet overdreven rijk te zijn. "Ik ben niet een multi-multi-millionaire. Ik heb niet genoeg geld om de rest van mijn leven voor mijn vrienden en familie te zorgen." En dat geeft ook niet: "Ik zou liever naar Crock A Doodle gaan, voor mijn honden zorgen en of over straat lopen en tegen mensen gedag zeggen die mij herkennen."

Sommige acteurs zijn dat punt inmiddels wel gepasseerd - die zijn zelfs het begroeten zat. Hardy zit daar voorlopig - nog - niet mee. "Ik vind het geweldig. Het is alsof je een bekende inwoner bent in een ouderwetse sitcom, zoals Cheers of zo. Maar dan in het echt. 'Ken je mij? Top. Dat is cool. Echt. Briljant. Ik hou er van.' Ik weet dan ten minste dat ik niet alleen in de wereld ben."

NieuwsFilm

meest populair