Politie houdt Chris Rock drie keer aan in twee maanden tijd

En Isaiah Washington vindt dat de komediant zich moet aanpassen.

Een topic die dagelijks in Amerika rouleert is dat de rechten van donkere mensen niet identiek zijn aan die van blanken. Komediant Chris Rock heeft daar dikwijls zijn mening over geuit tijdens zijn stand-up shows. Alhoewel hij niets racistisch op te merken had, werd de 50-jarige man in de laatste twee maanden driemaal toe door de politie aangehouden. Van elke aanvaring maakte hij een foto.

De eerste keer viel voor op 13 februari, de tweede keer precies twee weken later en de laatste aanhouding vond op de laatste dag van maart plaats. De foto's - en de door Rock geschreven ondertitelingen - kan je hieronder bekijken.

Just got pulled over by the cops wish me luck

Een foto die is geplaatst door Chris Rock (@chrisrock) op




I'm not even driving stop by the cops again

Een foto die is geplaatst door Chris Rock (@chrisrock) op




Stopped by the cops again wish me luck.

Een foto die is geplaatst door Chris Rock (@chrisrock) op




Zoals boven vermeld stipte Rock niets aan. Maar de 51-jarige Isaiah Washington (tv-serie The 100) maakte wel gebruik van de gelegenheid. Zo liet hij aan Rock weten dat hij niet in een dure auto moet rijden. Washington doet hetzelfde en zou geen aanvaringen met de politie meer hebben.




Dit is niet bij iedereen goed gevallen. Washington kreeg vervolgens op Twitter te horen dat zijn logica aan alle kanten wankelde en dat het tevens niet nodig zou hoeven te zijn voor een donkere persoon om in een goedkope wagen te rijden. De Romeo Must Die-acteur verscheen niet lang daarna op CNN om zijn Tweet toe te lichten. "'s Nachts, wanneer de politie mij niet herkent, dan ben ik net zoals ieder ander kwetsbaar. Ik vertel dit één keer: zodra ik mijn G500 had verkocht, en de vier jaar die volgde in mijn Prius met nog donkere getinte ramen reed, werd ik geen enkele keer aangehouden."

Over Chris Rock deelde hij als laatst mee: "Het is duidelijk dat hij geen ene wet heeft overtreden. En het zou niet uit moeten maken waarin je rijdt, zeker niet als je een Afrikaanse Amerikaan bent. Maar als je in oorlog verkeert, waarvan wij weten dat allemaal te zijn, dan is er een gevoeligheid aanwezig die zeer negatief en vergiftigend werkt. Hij moet het gebied waarin hij leeft bestuderen. En misschien moet hij het lokale politiebureau bezoeken. Ik werd namelijk zo vaak aangehouden, dat ze na verloop van tijd mijn rijbewijs wel hadden moeten herkennen."

NieuwsFilm

meest populair