Arnold Schwarzenegger zet Republikeinse Partij aan 't denken

De oude actieheld is niet tevreden met een nieuwe wet die laatst in Indiana van kracht kwam.

Momenteel is er veel ophef in rotatie omdat de gouverneur van de Amerikaanse staat Indiana, Mike Pence, een wet heeft goedgekeurd zodat ondernemingen homoseksuele klanten mogen weigeren. De bedrijfseigenaren mogen dit doen op grond van 'religieuze vrijheid.' Deze actie was uitvoerbaar omdat de grootste populatie van Indiana uit voorstanders van de Republikeinse Partij bestaat. Hierdoor stemde een grote meerderheid van de partij voor de wet.

Er zijn echter ook leden van de partij die het niet helemaal eens zijn met deze beslissing. Alhoewel hij niet volbloedig Amerikaans is, besloot acteur Arnold Schwarzenegger te vertellen wat er nou precies aan deze situatie mankeerde. Het tegenstreven van vrijheid.



De 67-jarige Terminator: Genisys-acteur vervolgt verder: "Als de Republikeinse Partij wilt dat de volgende generatie stemmers naar onze ideeën en oplossingen luisteren, dan moeten we een open partij zijn. Niet een partij bestaande uit divisies. We moeten een partij zijn die de overheid steunt, niet een partij die liefde vermijdt. We moeten voor gelijkheid opkomen en tegen discriminatie, in welke vorm dan ook, strijden. We moeten de partij zijn die deze jonge Oostenrijkse immigrant ooit eens aantrok."



NieuwsFilm

meest populair