20 boeken overbruggen tijd 'Return of the Jedi' en 'The Force Awakens'

Lucasfilm heeft gigantische plannen.

Veel kan gebeuren in een fictieve tijd van 32 jaar. Wat het Star Wars-universum betreft, wordt de komende tijd bekend, hoeveel dat is. LucasFilm heeft bekend gemaakt dat er de komende tijd maar liefst twintig nieuwe boeken uitgegeven worden, van boeken voor volwassenen en tieners, tot verhaalboeken en stickerboeken voor jonge kinderen.

Die moeten allemaal komende herfst uitkomen, om de tijd tussen het in 1983 verschenen Return of the Jedi en het in december te verschijnen The Force Awakens te overbruggen. Mensen die zich afvragen wat er met Luke Skywalker (Mark Hamill), Princess Leia (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford) gebeurd is in die tijd, zullen dat eerst in de boeken zien.

Lucasfilm Press bevestigt verder dat de titels veel easter eggs zullen bevatten die gebeurtenissen in de film van regisseur J.J. Abrams voorschaduwen. De reeks heeft ook een titel meegekregen: Journey to Star Wars: The Force Awakens en is geschreven door een hele reeks schrijvers en scenaristen.

”The Force Awakens heeft een uitzonderlijk sterk bewaakte verhaallijn,” vertelde Andrew Sugerman, uitvoerend vicevoorzitter van Disney Publishing Worldwide. ”Om het te volgen, vonden veel geheime ontmoetingen plaats in San Francisco, toen we hieraan werkten.” Deel hiervan was ook een actieve samenwerking met het door LucasFilm opgerichte braintrust, dat alle verhalen in de franchise overziet.

Veel details zijn er nog niet, want de meeste verhalen worden nog bewerkt, om dan over een paar maanden uitgegeven te worden. Sommige van de verhalen zullen volgens het statement draaien om losse personages, waaronder C-3PO en hun perspectief op de gebeurtenissen.



NieuwsFilm

meest populair