Stichting Brein pakt Popcorn Time aan

Diverse sites zijn al offline gehaald en er zullen er meer volgen.

Stichting Brein meldt dat het zes Nederlandse websites die Popcorn Time aanboden, offline heeft gehaald. De dienst werd onlangs nog door Netflix genoemd als een geduchte concurrent in Nederland en lijkt nu dus aangepakt te worden. Brein zegt verder schikkingen getroffen te hebben met geïdentificeerde sitehouders.

Het gaat om Nederlandse websites als popcorntime.nl, popcorn-time.eu, popcorn-time.info en popcorntimefilms.nl. Op de sites valt nu te lezen: “Deze site is verwijderd door stichting BREIN wegens verspreiding van Popcorn Time software. Popcorn Time moedigt illegaal gebruik aan en maakt zelf gebruik van illegaal online aanbod van onder meer speelfilms en televisieseries.” Verder worden mensen erop gewezen dat het gebruikmaken van de dienst illegaal is.

Mensen die gebruik maken van de dienst, halen torrents binnen en uploaden de gedownloade bestanden automatisch. Daarmee dragen mensen, wijst Brein erop, meer bij aan illegaal downloaden, dan wanneer ze een los bestand binnenhalen.

Stichting Brein heeft laten weten meerdere sites offline te willen halen. Ook zullen rechtszaken begonnen worden, als sitehouders niet meteen akkoord gaan.



NieuwsFilm

meest populair