Anthony Mackie is schuldig aan rijden onder invloed

Eind 2013 werd hij aangehouden wegens het combineren van autorijden en drinken.

Volgens diverse bronnen schudde acteur Anthony Mackie, afgelopen vrijdag, met zijn hoofd in de rechtszaal toen hij door de rechter schuldig werd bevonden wegens rijden onder invloed. In november 2013 was hij in eerste instantie door de politie opgepakt vanwege de getinte ruiten van zijn Dodge Challenger, maar de agenten ter plekke bespeurden achteraf dat er ook alcohol in het spel was. Toen de Captain America: The Winter Soldier-acteur geen blaas- en bloedtest wilde afleggen, werd hij ingerekend.

Mackies rijbewijs werd destijds ingetrokken en het ziet er naar uit dat dit nog even zal aanhouden. De straf die de rechter hem oplegde was namelijk een boete van 300 dollar, een bijbetaling van 255 dollar en een rijontzegging voor een periode van 90 dagen. Ook moet hij deelnemen aan een rehabilitatieprogramma.

De rechtszaak vond plaats in New York, waar Mackie ook de overtreding maakte. Ondanks de 'schuldig'-vonnis bedankte de 36-jarige acteur de rechter. Op grond van drie ooggetuigen vertelde hij aan de rechter: "Dank u wel, uwe edelachtbare, voor deze kans. Bedankt voor het luisterende oor en dat u met een gerechtvaardigde en eerlijke conclusie kwam. Ik hoop dat iedereen hetzelfde zou hebben gedaan."



NieuwsFilm

meest populair