Marion Cotillard dronk Belgisch bier tegen depressie

De opnames van 'Deux Jours, Une Nuit' vielen niet mee.

De opnames van de film Deux Jours, Une Nuit gingen Marion Cotillard (Inception, The Immigrant) niet in de koude kleren zitten. Belgisch bier hielp de actrice om de depressieve stemming van haar rol naast zich neer te leggen. Dat vertelde de 39-jarige actrice tijdens een persconferentie.

Marion Cotillard werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de Belgische film van de gebroeders Dardenne. Ze had niet verwacht dat ze zelf genomineerd zou worden. ”Ik had gehoopt dat de film genomineerd zou worden voor beste buitenlandse film. Ik was erg teleurgesteld toen de film het niet haalde,” vertelt Cotillard. "Mijn droom viel in duigen, maar kwam even later weer bij elkaar toen bekend werd dat ik genomineerd was."

Cotillard is inmiddels blij weer terug in Hollywood te zijn. "De eerste keer was ik hier om de laatste scènes te filmen van La Vie en Rose,. En ik had toen het gevoel dat er iets op mij wachtte in Hollywood,” herinnert Cotillard zich. "Ik maakte mezelf er belachelijk om, want een Franse actrice die voor het eerst in Hollywood komt en denkt dat er iets voor haar is, is best stom." Inmiddels heeft ze haar plek veroverd. "Anderhalf jaar later mag ik bewijzen dat het zo is. Ik dacht niet dat het mogelijk zou zijn. Ik ben daar erg dankbaar voor."



NieuwsFilm

meest populair