Seth Rogen verdedigt zijn bericht over 'American Sniper'

De media nam het simpelweg verkeerd over.

Seth Rogen en Michael Moore maakten afgelopen week enkele meldingen op Twitter over het oorlogsdrama American Sniper. De berichten worden echter door sommige mensen controversieel opgevat, alhoewel dat niet zou hoeven. Moore legde even later uit waarom hij zo negatief over sluipschutters dacht, en Rogen heeft nu hetzelfde gedaan.

Hij liet allereerst jegens de media weten: "Ik vergeleek de twee films niet met elkaar. Er is een groot verschil tussen vergelijken en iets herinneren. Appels doen mij aan sinaasappels denken. Je kan ze daarentegen niet vergelijken. Maar als jullie een trage nieuwsdag hebben, dan verwelkom ik jullie om alles wat ik zeg uit context te halen."

Toen men op Rogen bleef neerkomen vanwege zijn commentaar besloot hij het haarfijn uit te leggen. "Ik zei dat een sluipschutter film mij aan een andere film deed denken waarin een sluipschutter voor kwam. Ik vergeleek de twee films totaal niet met elkaar. Ik zei enkel dat de ene mij aan de andere deed denken vanwege de doodsgevaarlijke sluipschutters. Men dacht vervolgens dat ik 'American Sniper' met propaganda van de Nazi's vergeleek, iets dat ik nooit zou doen. Ik heb namelijk al gezegd dat ik van 'American Sniper' genoot en niets tegen Chris Kyle en veteranen in het algemeen heb. Mijn grootvader was ook een veteraan. Mijn bericht over de film had geen politieke ondertoon. Die politieke betekenissen werden door de media voorgeschreven. Het spijt me als dit iemand beledigde, want dat was niet mijn bedoeling. Hopelijk klaart dit de boel op."

Muzikant Kid Rock had zich tevens, voor Seth Rogens excuses, in de strijd gegooid door beide heren uit te schelden. Hij schreef op zijn website: "Krijg de tering, Michael Moore. Je bent een stuk stront en je oom zou zich voor jou schamen. En Seth Rogen, jouw oom heeft jou waarschijnlijk gemolesteerd. Ik hoop dat jullie allebei binnenkort een klap in het gezicht krijgen."

Rogen, voordat hij zijn verklaring had geplaatst, respondeerde met: "En wat helemaal vreemd is: Kid Rock is mijn oom!"

NieuwsFilm

meest populair