Ashton Kutcher gaat tegen moordenaar getuigen

De man, Michael Thomas Gargiulo, doodde Kutcher's vriendin toen hij 23 was.

Veertien jaar geleden, toen acteur Ashton Kutcher aan de sitcom That 70's Show meedeed, had hij een vriendin genaamd Ashley Ellerin. Het was de bedoeling dat de 23- en 22-jarige tortelduifjes naar de Grammy Awards zouden gaan, maar hier kwam helaas niets van in. Toen Kutcher zijn date ging ophalen trof hij een onverlicht huis aan. Daaropvolgend besloot hij door het grote raamkozijn aan de voorzijde van het huis te spieden, maar het enige wat hij kon vaststellen was een grote wijnvlek op de vloer. Dit bleek echter het bloed van zijn vriendin te zijn, die volgens de politie - tijdens het douchen - 47 keer was gestoken.

De dader zou ene Michael Thomas Gargiulo zijn geweest. Hij zit momenteel vast in Los Angeles, en niet enkel vanwege de moord op Ellerin. Ook zou hij twee andere dames hebben gedood, waaronder een oud-klasgenoot van hem in 1993 (Tricia Pacaccio) en een buurtbewoner in 2005 (Maria Bruno). Hun lichamen werden met 12 en 17 steekwonden gevonden, en alle drie de slachtoffers leefden minder dan één kilometer bij Gargiulo vandaan. Ook trachtte hij een vierde vrouw het leven te benemen in 2008, maar zij vocht terug. De politie vond bloedsporen en kon daarmee Gargiulo's DNA matchen.

Het Amerikaanse nieuws/misdaad programma 48 Hours zorgde ervoor dat twee getuigen naar voren kwamen, waaronder Kutcher. Hij heeft nu aangegeven te willen getuigen. Één van de uitvoerende machten bij 48 Hours denkt dat de politie met Kutchers getuigenis eindelijk een eind aan de zaak kan maken.

Het proces zal op de twintigste van maart beginnen.



NieuwsFilm

meest populair