TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Bekijk de afbeelding

The Sorcerer's Apprentice (2010)

Zaterdag 24 januari om 20:00 op SBS6

De machtige tovenaar Balthazar Blake laat zijn leerling , die hij traint om het tegen de magische krachten van de onderwereld op te nemen, alleen achter in zijn laboratorium met een magische bezem. Als de bezem zijn eigen wil krijgt loopt het één en ander behoorlijk uit de hand.
Bekijk de afbeelding

Star Trek (2009)

Zondag 25 januari om 20:00 op RTL5

De onbezonnen James T. Kirk laat zich overhalen een opleiding aan de Starfleet Academy te volgen. Daar krijgt hij het aan de stok met Spock, een intelligente Vulcan. De twee mannen zijn absolute tegenpolen, maar naarmate ze elkaar beter leren kennen, groeit de onderlinge waardering. Dat is maar goed ook, want als een wraakzuchtige Romulan de Federation probeert te vernietigen, moeten ze samenwerken.
Bekijk de afbeelding

Green Lantern (2011)

Maandag 26 januari om 20:30 op Veronica

In Green Lantern wordt testpiloot Hal Jordan bij toeval lid van een intergalactisch superheldencorps, namelijk de Green Lanterns. Zij hebben de taak op zich genomen het universum te beschermen tegen de slechterik Parallax. Dit gebeurt in een met special-effects overladen film, die helaas niet zo goed uit de verf lijken te komen. Roger Ebert noemt de special effects in zijn recensie namelijk als een van de kritiekpunten. Daarnaast vindt hij dat de film er één in een dozijn is, dus dat hij niet veel nieuws te bieden heeft. In dat negatieve oordeel staat Ebert niet alleen; op RottenTomatoes scoort de film 25%, met 199 getelde recensies. De algemene kritiek is dat de film een enorm budget (van 200 miljoen dollar) en decennia aan opgebouwde mythologie verkwanselt. Men laat zich echter niet tegenhouden door deze kritieken: een vervolgfilm is al aangekondigd.
Bekijk de afbeelding

Liar Liar (1997)

Dinsdag 27 januari om 20:30 op RTL8

De gladde advocaat Fletcher Reede liegt uit gewoonte. Zijn zoontje Max wenst op z'n verjaardag dat zijn vader 24 uur lang niet meer kan liegen, waarna deze wens daadwerkelijk uitkomt: Fletcher merkt dat zijn grote mond nu opeens zijn grootste vijand is.
Bekijk de afbeelding

The Weather Man (2005)

Woensdag 28 januari om 20:30 op RTL8

Dave Spritz is een succesvolle weerman in Chicago. Hij werkt voor een groot televisiestation en heeft eigenlijk weinig te klagen. Ware het niet dat zijn privéleven een zooitje is. Hij is gescheiden van zijn wat neurotische vrouw, hij heeft geen band met zijn puberzoon en probeert de band die hij heeft met zijn ongelukkige, te zware dochtertje krampachtig te verbeteren. Zijn relatie met zijn vader, een intellectueel die ernstig ziek blijkt te zijn, is ook verre van liefdevol. Wanneer Dave een geslaagde auditie doet voor de weermanpositie bij een grote landelijke zender en hij naar New York moet verhuizen, slaat de grote twijfel toe. Hoe harder hij probeert het contact met zijn familie op orde te krijgen, hoe meer hij zich realiseert dat het leven al net zo onvoorspelbaar is als het weer.
Bekijk de afbeelding

Eyes Wide Shut (1999)

Donderdag 29 januari om 20:30 op SBS9

Een arts raakt geobsedeerd door het idee een seksuele ontmoeting met een vreemde te hebben, nadat zijn vrouw hem bekend heeft seksuele fantasieën te hebben over een andere man. Wanneer hij een nachtclub bezoekt komt hij zijn oude vriend, de pianist Nick Nightingale, tegen. Deze vertelt hem over een geheime seksuele groep en hij besluit naar één van de bijeenkomsten te gaan.
Bekijk de afbeelding

Almost Famous (2000)

Vrijdag 30 januari om 20:30 op RTL8

1973. De 15-jarige William Miller is een vurige muziekfan die helemaal in de ban is van de bands van die tijd. Zijn liefde voor muziek bezorgt hem een opdracht van het magazine Rolling Stone: hij moet de aankomende band Stillwater, geleid door lead-gitarist Russell Hammond en lead-zanger Jeff Bebe (Jason Lee), interviewen. Ondanks het protest van zijn beschermende moeder (Frances McDormand) volgt William de band op zijn tournee. Met de hulp van de knappe Penny Lane, een van de groupies die de band overal volgen en door dik en dun steunen dringt hij door tot de kring van vertrouwelingen van de band. Maar naarmate hij evolueert van simpele toeschouwer tot deelnemer aan de dynamiek van de band verliest de jonge reporter de objectiviteit die nodig is om zijn story eerlijk te brengen. Tegelijkertijd leert hij een cruciale les over het belang van familie degene waarmee we verbonden zijn door bloedbanden, en degene die we zelf scheppen.


NieuwsFilm

meest populair