Olympisch worstelkampioen Mark Schultz biedt excuses aan

Terug in december noemde hij 'Foxcatcher' incorrect en diens regisseur een smeerlap.

Het drama Foxcatcher, dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen, is ineens weer een goede film. Dat zegt de Olympische worstelkampioen Mark Schultz (in de film gespeeld door Channing Tatum), nadat hij tijdens de laatste feestdagen in 2014 krenkende reacties op Twitter plaatste. Zijn grootste probleemgeval was namelijk de homo erotische lagen die in de film voorkwamen tussen het personage van Schultz en de miljonair John E. du Pont (Steve Carell).

Schultz schreef destijds op Facebook: "De persoonlijkheden en de relaties tussen de karakters in de film zijn voornamelijk fictief en enigszins beledigend. Ze geven het publiek de indruk dat er een seksuele relatie tussen mij en du Pont zou kunnen zijn, wat een ziekelijke en kwetsende leugen is. Ik vertelde regisseur Bennett Miller dat hij die scènes eruit moest knippen, maar hij zei dat deze scènes het publiek het gevoel gaf dat du Pont hun privacy en persoonlijke ruimte binnendrong. Dat viel mij niet op, dus ik had er geen probleem mee. Na het lezen van drie á vier recensies die het seksueel opvangen en daarmee mijn legaat in gevaar brengen, eis ik nu een pers conferentie zodat ze het verduidelijken. Anders doe ik het."

Hoogstwaarschijnlijk vonden de filmmakers dat Schultz het er te dik op legde, want er werd niets ondernomen. Dit zorgde ervoor dat de worstelkampioen kort daarna hatelijke Tweets plaatste, in hoofdletters nog wel. "Je bent te ver gegaan, Miller. Wij zijn klaar. Jouw carrière is voorbij. Jij denkt dat ik dat niet kan doen. Let maar op. Jij denkt dat ik achterover ga zitten en afwacht hoe jij mijn hard verdiende naam en reputatie vernietigt. Je weet niet wat je zal overkomen, gozer. Je denkt dat ik je niet kan neerhalen omdat je een regisseur bent. Wacht maar. Al het positieve dat ik over de film heb gezegd neem ik terug. Ik haat het, ik haat het, ik haat het, ik haat het, ik haat het. Ik haat Bennett Miller. Ik haat alles wat die smeerlap aanraakt. Alles!"

Juist, jullie begrijpen het wel. Nu we verder in de tijd zijn, en de Golden Globe- en de Oscarnominaties bekend zijn gemaakt, zingt hij anders. Afgelopen maandag vermeldde hij via Twitter wederom: "Ik voel me slecht over wat ik Bennet heb aangedaan. 'Foxcatcher' is een wonder. Het spijt me dat ik zei dat ik de film haatte. Ik vind hem geweldig. Ik houd van mijn vertolking en ik zal de haatzaaiers negeren." Uiteindelijk legde hij uit: "Mijn grootste probleem was denk ik de context van de film. Wat er gebeurd is, is zo hard aangekomen. De moord van mijn broer en mijn carrière geruïneerd."



NieuwsFilm

meest populair