Walt Disney mijdt George Lucas' verhaallijn in 'Star Wars: The Force Awakens'

Lucas ideeën zijn dus subtiel ter zijde geschoven.

Onlangs werd bekend dat George Lucas zelf het zevende deel in de Star Wars-sage wilde regisseren. Cinemablend sprak met de filmmaker en vroeg hem om details over zijn plannen.

Lucas gaf geen antwoord maar zei wel dat Walt Disney zijn eigen plan trekt, ondanks dat Walt Disney wel Lucas zijn ideeën voor Star Wars 7 heeft gekregen: "Degene die ik heb verkocht aan Disney, ze zijn met het besluit gekomen dat ze deze niet echt wilden doen. Dus hebben ze hun eigen bedacht. Dus het zijn niet de verhalen die ik oorspronkelijke schreef," aldus Lucas over het verhaal in Star Wars: The Force Awakens.

Toen in januari 2013 regisseur J.J. Abrams werd aangesteld als regisseur van Episode VII nam hij afscheid van schrijver Michael Arndt. Deze schrijver was op dat moment het verhaallijn van Lucas aan het verwerken naar een volwaardig script. Abrams schreef vervolgens samen met Lawrence Kasdan een compleet nieuw verhaal.

Op 18 december zien we of dit script weet te overtuigen. Hieronder terug de historie in, met een clip uit de originele Star Wars uit 1977.



NieuwsFilm

meest populair